onsdag 29 oktober 2008

Storm på väg?

TISDAGSTEMA: GRÅ
Jag har gett upp försöken med att få in bild till tisdagstemat på tisdagen.
Det går inte med småbarn, läs text nedan så förstår ni.
Men bilden är i alla fall tagen på en tisdag.

Tänk denna känslostorm som hinner gå igenom en innan man hinner svara när det står dagis på telefonens display...
Vem är sjuk?
Hur lång tid är det kvar till nästa tåg går?
Det är nästan så att man samtidigt som man lyfter luren tar på sig jackan och stänger av datorn och halvt har klivit utanför dörren. Nästan.

Förra veckan var det jag som fick samtalet från dagis. Problem med andning pga förkylning och slem. Maken åkte hem. Den här veckan fick mannen samtalet. Så jag slapp ångesten när telefonen ringde för det stod "bara" mannens nummer på displayen. Men det var likväl sjukt barn det gällde. Bara att kasta i sig den redan beställda lunchen och sedan hasta iväg hemåt. Så gott det nu går att hasta när man jobbar typ en timmes resväg bort och är beroende av pendeltåg som strular med trasiga signalsystem och nedrivna kontaktledningar.
Tur för mig att det var god lunch i alla fall. För med tanke på vilken sjukdom det gällde så kan man ana sig till att matglädjen och orken till kulinariska höjdare inte kommer att vara på topp framöver i vårt hem. Magsjuka lyder domen. Inte kul alls på något vis.

Bilder från lunch med kollegor på korsikanska restaurang Campoloro på Döbelnsgatan i Sthlm.
Sallad med avocado, chevretoast och underbart god dressing
Rykande het köttgryta

Läs mer i ämnet sjuka barn och samtal från dagis hos mamman Kristin.

1 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Dottern blev ju sjuk förra veckan och hon kräktes varje halvtimma under ett helt dygn... Var det för mycket information kanske?

Hon är mager sedan innan, och nu kan du gissa hur hon ser ut! Dessutom verkar hon inte ha någon aptit alls nu efter sjukdagarna, så du gjorde rätt i att njuta ifall det är en liknande sjukdom du väntar dig. Kram och lycka till!

Förresten läste jag några inlägg från början av ditt bloggande, och jag tror att du har rätt när det gäller det här med varför kvinnor bloggar...!