söndag 3 oktober 2010

Projekt barnflytt

Dagen har ägnats åt Projekt barnflytt. Liten S skulle upp till övervåningen och arbetsrummet ner. Så vi satte igång. Vi hade en plan.

Först en tur till återvinningsstationen med ett gammalt skrivbord och en lampa. Sedan röja ur arbetsrummet som får husera i vardagsrummet. Ungefär någonstans mitt i allt bärande kläckte maken idéen att "vore det inte bra att köpa nya möbler till Lilla S nu istället för att bära upp de gamla och sedan bära ner dem igen när vi köpt nya?"

Så den plan vi gjort höll knappt en timme. Arga Snickaren skulle inte alls varit nöjd med oss.

Mamman och barnen stack iväg, först till återvinningsstationen med en gammal fåtölj och diverse kartonger. Sedan till det stora blågula möbelvaruhuset, vi kan kalla det för IKEA. Det var inte bara vi där. Och IKEA i Barkarby håller på att bli ännu större och håller på och flyttar om alla avdelningar och det var allmänt rörigt. Och mamman hade valt att inte ta någon vagn ute på parkeringen så barnen gick bredvid mamman. I röran, bland allt folk. Men vi klarade oss faktiskt riktigt bra, inga utbrott och inga hysteriska utfall vare sig av mamman eller barnen.

Hem, till röran i huset där maken hade fixat sonens säng och fixat alla sladdar, datorer etc i arbetshörnan. Sätta ihop bokhylla och så bära leksaker. Upp och ner för trappan hundrafemtielva gånger har jag gått idag. Men bra blev det. Allt är inte klart men tillräckligt klart! Resten tar vi en annan dag.

2 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Och ibland i bloggar kan man illustrera detta med ett foto, eller två. ;)

Kram och bra jobbat hälsar jag som gjorde nå't liknande häromdagen och snart ska visa foton på rummet.

Petra C sa...

Det är garanterat ingen som vill se en bild på röran vi skapat oss i vardagsrummet och allrummet! ;)

Tur att det kommer en helg igen!

Kram!