lördag 6 december 2008

Canvas och tävling



Jag har funderat och funderat på att prova på att framkalla en egenhändigt tagen bild på canvas... Och så springer jag på den här tävlingen! Kan ju så klart inte låta bli att vara med!

2 kommentarer:

s.m.i.l.e sa...

Tack söta du! Om du har tålamod (vilket jag egentligen inte har) så är det inte jättesvårt med hjärtanen, men tidskrävande. Jag ritade ett hjärta på fri hand (eller rita av ett pepparkaksmått). Två bitar tyg lägges rätsida mot rätsida (framsidorna ihop, alltså). Rita av hjärtat, sy på maskin längs med ritlinjen och lämna tre centimeter öppet på ena sidan (på sidan ner mot spetsen längst ner). Klipp bort tyg utanför sylinjen (lämna en halv centimeter eller mindre). Vänd ut och in på hjärtat. Stoppa med vadd eller bomull. Vik in sömsmånen i öppningen och sy ihop hålet för hand. Sätt i band eller snöre för upphängning. Klart! Puh, inte lätt att beskriva utan bilder, men jag tror du förstår.

Och som sagt, du måste ha tålamod, för det tar en stund. Men jag är sån som inte klarar av att bara titta på TV, så jag pysslar framför TVn. En film på en och en halv timme och 16 hjärtan är klara. :-)

Lycka till!

Petra C sa...

16 hjärtan på 1,5 timme låter som en orimlighet i min värld, men vem vet. Jag kanske provar. ;)